Francis le Belge op vrije voeten

Francis Vanverberghe, alias Francis le Belge, een der legendarische namen uit de Marseillese onderwereld, is uit Les Baumettes vrijgelaten, waar hij na veroordeling wegens bendevorming opgesloten zat. Dat is bij zijn advocaat vernomen. Een kamer van inbeschuldigingstelling in Aix-en-Provence besloot hem in vrijheid te stellen zonder hem onder gerechtelijk toezicht te stellen, aldus diezelfde bron.

Mr. Frederic Monneret, Vanverberghe’s advocaat, had een jaar na de arrestatie van de gangster beroep aangetekend tegen de verlenging van het door de Marseillese onderzoeksrechter Marie-Claude Pena afgeleverde bevel tot hechtenisverlenging.

Francis Vanverberghe zat sinds begin december 1993 opgesloten in het raam van de zaak van bendevorming. Op 28 november werd hij in Parijs door de misdaadbrigade van straat geplukt tijdens een razzia die het Marseillese milieu tot doelwit had.

Bron » Gazet van Antwerpen