“Francis le Belge” aangehouden in Parijs

Francis Vanverberghe, alias Francis le Belge, is woensdag in Marseille in voorhechtenis genomen. De aanklacht tegen de Belgische gangster luidt bendevorming. Francis le Belge, een van de laatste twee leiders van een gangsterbende in het milieu van Marseille, werd vrijdag nabij de renbaan van Vincennes (Parijs) in het raam van een grootscheepse razzia tegen het misdaadmilieu aangehouden.

In het raam van dit dossier werden nog eens achttien personen in onderzoekshechtenis genomen. De man die werd beschouwd als het brein achter de bende, de 63-jarige Jacky Imbert, alias “Le Mat” (De Vlaggestok) was zondag aangehouden.

Na een onderzoek dat al twee jaar liep, vermoedt de Franse politie dat het boeventeam een tiental moorden evenals zo’n twintig gewapende overvallen, smokkel van “fruitkasten” (geldautomaten) en het witwassen van illegaal verworven geld op zijn actief heeft.

De 47-jarige Francis le Belge, in dit “bedrijf” de rechterhand van Imbert, was eerder betrokken bij de beruchte French Connection-zaak en de smokkel van 20 kilo heroïne tussen Spanje en de Verenigde Staten.

Bron » Gazet van Antwerpen