BOB zoekt bij vzw Morkhoven naar Neufchâteau-diskettes

De Bijzondere Opsporingsbrigade (BOB) van de rijkswachtbrigades van Geel en Turnhout heeft vrijdagavond huiszoekingen verricht bij leden van de vzw Morkhoven in Herenthout en Morkhoven. De BOB’ers zochten naar de gegevens die zijn uitgelekt in Neufchâteau, zo heeft Marcel Vervloesem namens de vzw zelf gemeld.

De BOB onderzocht een tiental huizen van leden van de vzw en de kantoren van de werkgroep. De goederen die werden gezocht, konden niet worden gevonden. Het was volgens de BOB geen gerechtelijke actie tegen de werkgroep, maar wel tegen mensen die verantwoordelijk zijn voor de lekken bij het gerecht, aldus de vzw.

“De parketdiensten maakten wel gebruik van oude ledenlijsten van de werkgroep”, verklaarde Marcel Vervloesem aan De Morgen. “Zo namen zij de computer in beslag van een jongen die al tien jaar geen lid meer is van onze vzw.”

“Door deze pesterijen probeert men onze leden en ex-leden tegen elkaar op te zetten.” De rijkswacht van Turnhout kon gisteren enkel bevestigen dat er vrijdagavond inderdaad huiszoekingen bij de vzw Morkhoven werden verricht.

Diezelfde dag maakte de vzw Morkhoven al bekend dat de werkgroep wel de inhoud van de ‘Neufchâteau-diskettes’ gaat vrijgeven, maar niet de lijsten van pedofielen. Zondag verklaarde Vervloesem “dat het – na de huiszoekingen – lang niet zeker meer was dat hij de lijsten van pedofielen niet zou prijsgeven.”

Bron » De Morgen