Topgangster Habran aangehouden

De gerechtelijke dienst van het arrondissement Luik heeft topgangster Marcel Habran en zes anderen opgepakt. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de overval op een geldtransport van Brink’s Ziegler in januari 1998 op de E40 in Borgworm. Bij de overval kwamen twee geldkoeriers om het leven.

De feiten dateren van 12 januari 1998. In de jaren die daarop volgden, vonden verscheidene arrestaties plaats, waaronder die van Marcel Habran. Habran werd samen met enkele van zijn medeplichtigen in november 2003 weer in vrijheid gesteld. Hij heeft zelf altijd beweerd dat er geen enkel bewijs tegen hem was. Het lijkt er nu echter op dat de onderzoekers toch een aantal nieuwe, belangrijke elementen op het spoor zijn gekomen die tegen Habran en zijn handlangers spreken.

Naast Habran werden Joël Schrayen, Serge Fastre, Claude Kremer en Jean Renson opgepakt. Van de twee overige arrestanten is de identiteit nog niet bekendgemaakt. Alle zeven verdachten werden ter beschikking gesteld van de Luikse onderzoeksrechter Danielle Reynders.

Bron » De Tijd