Overlevende overval Borgworm burgerlijke partij in proces Habran bis

De enige overlevende van de overval op een geldtransport van Brink’s in Borgworm op 12 januari 1998 heeft zich vandaag burgerlijke partij gesteld voor het hof van assisen van Nijvel, in het kader van het proces Habran bis.

Zijn burgerlijke partijstelling, voor een provisionele euro, is gericht tegen Marcel Habran en Thierry Dalem, maar ook tegen Giuseppe Rosato en Anouar Bennane, die eigenlijk niet rechtstreeks terechtstaan voor de overval op het geldtransport. Kurt Van der Meersch was begin 1998 samen met zijn collega’s Benny Demeester en Koen Meirens onderweg naar verschillende bankagentschappen in het Luikse, toen hun geldtransport overvallen werd.

Zijn twee collega’s werden gedood, Van der Meersch overleefde als enige. “Het is moeilijk om mee te leven”, getuigde hij donderdag voor het hof van assisen. Hij kon geen precieze omschrijving geven van hoe de overvallers eruitzagen. Nu hij zich burgerlijke partij gesteld heeft, zou Van der Meersch bij het vervolg van het proces een beroep kunnen doen op een advocaat.

Het onderzoek van de overval in Borgworm gaat voort met het verhoor van de magistraten en de agenten die op het onderzoek gewerkt hebben. Marcel Habran en Thierry Dalem zouden vrijdag een eerste keer kunnen ondervraagd worden. Beiden zeggen dat ze onschuldig zijn.

Bron » De Morgen