Topgangster Madani Bouhouche is overleden

Franse en Belgische speurders gaan na of er in het huis van de overleden gangster Madani Bouhouche documenten of voorwerpen liggen die verband houden met het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Bouhouche is enkele weken geleden dood aangetroffen bij zijn huis in de Pyreneeën. De 53-jarige Bouchouche is gevonden onder een boom, vlak bij zijn woonplaats in de Franse Pyreneeën, waar hij zich de laatste jaren had teruggetrokken. Volgens de Franse autoriteiten wijst alles op een ongeluk, maar met het louche verleden van de man is dat nooit zeker.

De voormalige rijkswachter Madani Bouhouche werd in de jaren 80 samen met zijn kompaan Bob Beijer, ook een ex-rijkswachter, genoemd in tal van onfrisse zaakjes. Daarbij zijn onder meer de spectaculaire wapendiefstal in een kazerne in Etterbeek, de bloedige overvallen van de Bende van Nijvel en de moord op wapenhandelaar en FN-ingenieur Juan Mendez.

Uiteindelijk werd Bouhouche schuldig bevonden aan de moord op een Libanese diamantair en een veiligheidsagent in Antwerpen. Vijf jaar geleden kwam hij vrij, waarna hij zich als een kluizenaar terugtrok in het zuiden van Frankrijk. Gisteravond zijn Belgische speurders naar Zuid-Frankrijk afgereisd. Ze willen nagaan of er geen sporen meer te vinden zijn van de onopgeloste misdaden.

Bron » VRT Nieuws