Berghutten Bouhouche behoorden toe aan uiterst rechtse vriend

De speurders van de Cel Waals Brabant hebben tijdens hun huiszoekingen in de boerderij van Madani Bouhouche in Fougax-et-Barrineuf, in de Franse Pyreneeën, ontdekt dat de berghutten, die Bouhouche daar beheerde, eigendom waren van Alain Weykamp, een vriend van Bouhouche uit de jaren zeventig en toen lid van het uiterst rechtse Front de la Jeunesse.

Twee dagen nadat Madani Bouhouche op 22 november omkwam bij het omzagen van een boom, kwam Alain Weykamp al in Fougax opdagen om te melden dat hij het beheer van de berghutten weer in eigen handen nam.

Weykamp haalde in december 1980 het nieuws toen zijn vriend Jean-Marie Paul, ook lid van het Front de la Jeunesse, in een café in Laken zijn pistool leegschoot op drie Noord-Afrikanen, van wie een overleed. Zowel Jean-Marie Paul als Alain Weykamp hadden net de schietstand van de Practical Pistol Club of Belgium in Etterbeek verlaten, waar Madani Bouhouche lid van was.

Bouhouche en Weykamp waren dus duidelijk nog tot onlangs met elkaar in contact gebleven. Meer dan ooit zijn de speurders dan ook benieuwd naar de inhoud van de computer die zij in de woning van Bouhouche in beslag genomen hebben. Die is met verscheidene codes beveiligd.

Bron » Gazet van Antwerpen