Onkelinx wil amnestieperiode wapens niet verlengen

De regering is niet van plan om de amnestieperiode te verlengen voor de regularisatie van bekende wapens en de inlevering van illegale wapens. Dat heeft de minister van Justitie, Laurette Onkelinx, dinsdag in de bevoegde Kamercommissie gezegd.

De Kamercommissie Justitie boog zich dinsdagvoormiddag over een voorstel van resolutie van de werkgroep wapens. Die vroeg de regering een aantal wijzigingen aan te brengen aan de nieuwe wapenwet. De tekst vraagt de regering onder meer om “technische en haalbare oplossingen” uit te werken om wapens tijdelijk onklaar te laten maken en om te onderzoeken of de amnestieperiode niet moet worden verlengd.

Onkelinx zei dinsdag wel bereid te zijn bepaalde punten onder de loep te nemen, maar van een verlenging van de amnestieperiode is ze naar eigen zeggen niet overtuigd. De PS-minister voegde eraan toe in naam van de regering te spreken.

Bron » De Standaard