Kamer verlengt amnestieperiode wapenwet tot 31 oktober 2008

De Kamer heeft donderdag het licht op groen gezet voor een wetsvoorstel dat de amnestieperiode voor de regularisatie van wapens verlengt tot 31 oktober volgend jaar. Ecolo/Groen! stemde tegen, sp.a onthield zich.

Na de moordpartij van Hans Van Themsche wijzigde de Kamer midden vorig jaar de wapenwet. Die maakt alle vuurwapens vergunningsplichtig. Alle andere wapens zijn verboden. De wet gaf wapenbezitters de tijd om hun situatie te regulariseren, maar die periode is intussen verstreken. De Franstalige partijen dienden daarom een wetsvoorstel in dat de amnestieperiode verlengt tot eind oktober 2008.

De Franstaligen willen daarnaast de nieuwe wapenwet zelf aanpassen. De bevoegde Kamercommissie organiseert daarover de komende weken een hele reeks hoorzittingen. Ondertussen raakten de oranje-blauwe onderhandelaars het maandagnacht ook eens over het principe om de wet te wijzigen.

Bron » De Standaard