Brusselse flat diende als geheime RAF-gevangenis

Hanns Martin Schleyer, de voorzitter van de Duitse werkgeversorganisatie die dertig jaar geleden ontvoerd werd door de extreemlinkse Baader-Meinhofgroep, zat tijdens het grootste deel van zijn kidnapping gevangen in een appartement in Brussel.

Dat schrijft het weekblad Humo op basis van verklaringen van Stefan Aust, hoofdredacteur van Der Spiegel, en Peter-Jürgen Boock, een voormalig lid van de Rote Armee Fraktion dat actief deelnam aan de Schleyerontvoering.

“Schleyer werd eerst in Keulen gevangen gehouden, dicht bij de plek waar ze hem ontvoerd hadden”, vertelt Aust. “Daarna is hij naar Nederland overgebracht, naar een woning in de Stevinstraat in Den Haag.”

“Maar toen werd een van zijn vrouwelijke waakhonden bij een autoverhuurbedrijf betrapt met valse papieren en ei zo na gearresteerd. Toen hebben ze Schleyer naar Brussel overgebracht, naar een appartement in de Duivenschieting in Sint-Pieters-Woluwe.” De man is later doodgeschoten door zijn ontvoerders.

Bron » De Morgen