YouTube haalt confituurfilmpje van website

De videowebsite YouTube heeft het filmpje verwijderd dat mensen toont in een confituurbad in de Brusselse nachtclub Jonathan. Het filmpje maakt deel uit van het dossier Bende van Nijvel. Op het filmpje is een groep naakte mensen in een confituurbad te zien. Een van hen is voormalig gevangenisdirecteur Jean Bultot. Zijn naam werd genoemd in het onderzoeksdossier naar de Bende van Nijvel.

Begin jaren 80 vermoordde de Bende van Nijvel 28 mensen bij een reeks gewelddadige overvallen op supermarkten in Overijse, Eigenbrakel, Halle en Aalst. De speurders willen nu onderzoeken wie het filmpje op het internet zette. Het filmpje werd in de jaren 90 al vertoond tijdens een van de uitzendingen van Ecran témoin op de Franstalige zender RTBF.

Bron » VRT Nieuws