Confituurparty opgedoken op YouTube

Op de videowebsite YouTube staat sinds kort een filmpje dat te maken kan hebben met een onderzoekssppoor rond de Bende van Nijvel. Het is niet duidelijk wie het filmpje op de site heeft gezet. Sinds 28 januari circuleert op YouTube een fragment van een filmpje dat in de jaren 80 in een Brusselse nachtclub werd gedraaid.

Het filmpje van 42 seconden toont onder meer een groep naakte mensen in een bad met confituur. Voormalig gevangenisdirecteur Jean Bultot is een van hen. Zijn naam dook op in het onderzoeksdossier naar de Bende van Nijvel. Een van de sporen was destijds een chantagetheorie rond een dergelijk filmfragment.

Daarbij zou de bende zijn ingeschakeld om de afpersers te doden. Daarbij zouden ook onschuldigen omgebracht zijn om het zo op gewapende overvallen te doen lijken. Maar dat spoor heeft nooit tot een doorbraak geleid. Speurders willen nu onderzoeken wie het filmpje op YouTube heeft geplaatst.

Bron » VRT Nieuws