Bultot vroeg daags voor Bende-aanslag geweer aan informant Staatsveiligheid

Daags voor de laatste aanslag van de Bende van Nijvel, op 8 november 1985, belde Jean Bultot een informant van de Staatsveiligheid met de vraag of die hem ‘dringend’ een machinegeweer kon bezorgen. Dat schrijft De Morgen zaterdag. Bultot is de ex-gevangenisdirecteur die onlangs weer in de belangstelling kwam door een filmpje over confituurcatch op YouTube.

De informant ontlokte Bultot de dag na de raid ook enkele uitspraken en nam die op. Bultot zegt daarop dat hij, zoals speurders jarenlang vermoedden, ‘de daders kent’. De informant kreeg van de Staatsveiligheid echter het verbod opgelegd om zich nog langer met de Bende bezig te houden, aangezien zijn echtgenote, die ook actief was voor de dienst, volop bezig was in de extreem-linkse CCC te infiltreren.

Bron » De Morgen