Ex-topgangster Lacroix doet stage in school

De gewezen topgangster Philippe Lacroix, die momenteel zijn aggregaat aan het behalen is, heeft zijn eerste schoolstage achter de rug. Hij heeft een week lesgegeven in een middelbare school in Brussel, waar hij Nederlands en Engels onderwees aan 16- tot 18-jarigen. “Het was een bijzondere ervaring”, zegt Lacroix, die al een jaar lesgeeft in het volwassenenonderwijs.

“Er zaten groepjes tussen die veel babbelden, en dan moet je soms ook ‘gendarm’ spelen”. De ex-kompaan van Patrick Haemers, destijds medeverantwoordelijk voor bloedige hold-ups en de ontvoering van Paul Vanden Boeynants, zat 14 jaar in de cel en haalde er zijn diploma Germaanse talen. In de toekomst wil Lacroix “halftijds les blijven geven. Ik denk dat ik zo iets kan bijdragen.”

Bron » De Morgen