Arrestatie in moord Beenhouwersstraat

Een restauranthouder is aangehouden voor de moord op Denis Debouvrie (74), de ‘koning van de Beenhouwersstraat’. De rechercheurs vonden op de plaats waar Denis Debouvrie vermoord werd sporen van een mogelijke dader. De analyse wees in de richting van de exploitant van een restaurant dat in de Kleine Beenhouwersstraat pal tegenover het appartement van Debouvrie ligt.

Tarek L. (54) behoorde tot de mensen die bij Debouvrie financieel zwaar in het krijt stonden. Hij zou ook zelfs al een tijdje geweigerd hebben om zijn huishuur te betalen. Dinsdag werden het restaurant van Tarek L. en zijn woning in Sint-Jans-Molenbeek doorzocht. ’s Avonds werd de man onderschept. Gisteren is hij voor de onderzoeksrechter gebracht, die hem heeft laten aanhouden voor moord.

Denis Debouvrie werd op 10 september vorig jaar door de politie dood teruggevonden in zijn appartement boven een van zijn restaurants, La Vieille Ville in de Kleine Beenhouwersstraat, het toeristische hart van Brussel. De politie werd gealarmeerd door een vriend van Debouvrie, Alaya Chekili, tegen wie een onderzoek liep voor financiële fraude. Chekili belde de politie omdat hij al dagen geen teken van leven had gekregen.

Het lichaam van Debouvrie lag in zijn bureau achter een kast. Iemand had hem de keel overgesneden. De dader was wellicht iemand die het slachtoffer kende, want nergens waren sporen van inbraak.

De speurders hadden twee scenario’s in gedachten. Ze dachten dat Debouvrie, die een notoire homoseksueel was, misschien het slachtoffer was geworden van een liefdesvete. Daags voor de ontdekking van zijn dood was Debouvrie gefilmd voor de ingang van een Brussels hotel. Had hij daar zijn moordenaar leren kennen?

Het andere spoor was gebaseerd op de alombekende torenhoge huurprijzen die Debouvrie aan zijn restaurantuitbaters aanrekende. Mogelijk had de zware huurlast een van de exploitanten door het lint doen gaan. Die laatste hypothese bleek uiteindelijk de juiste.

Bron » De Standaard