“Machtigste bewoner” Beenhouwersstraat vermoord

Denis Debouvrie (74), eigenaar van tal van gebouwen in de Brusselse Beenhouwersstraat waar heel wat restaurants gevestigd zijn, is neergestoken teruggevonden. Dat meldden verschillende kranten. Een medewerker van Debouvrie verwittigde gisteren de politie omdat de man al een tijd niets meer van zich laten horen, wat ongebruikelijk was.

Agenten gingen een kijkje nemen in de flat van Debouvrie, boven het restaurant La Vieille Ville in de Korte Beenhouwersstraat. Het slachtoffer lag achter een kast en er waren bloedsporen. De flat leek doorzocht. Denis Debouvrie woonde alleen en het zal even duren vooraleer de speurders weten wat er uit het appartement verdwenen is. Ze hebben ook de beelden van beveiligingscamera’s in beslag genomen.

Waarschijnlijk was Debouvrie al een paar dagen dood toen zijn lichaam werd gevonden. Het was een publiek geheim dat Debouvrie vrienden had in het homoseksuele milieu. Het is mogelijk dat een ontmoeting slecht is afgelopen, ook omdat velen wisten dat hij rijk was. Debouvrie had ook vijanden in de restaurantwijk.

Bron » De Morgen