Denis Debouvrie liet moordenaar binnen

Voor de speurders staat het vast dat Debouvrie, de vermoorde ‘peetvader van de Beenhouwersstraat’, zijn moordenaar heeft binnengelaten. Het metalen hek achter de toegangsdeur tot zijn appartement was immers op slot toen de agenten ter plekke kwamen.

De onderzoekers weten ook dat Debouvrie dinsdagavond nog in leven was. Hij staat immers op de beelden van een bewakingscamera in de nabijgelegen Schildknaapstraat. Op dat ogenblik droeg hij ook de sjaal die hij nog om had toen hij woensdagnamiddag dood in zijn appartement werd ontdekt. Het lijkt dus waarschijnlijk dat de Debouvrie in de nacht van dinsdag op woensdag is vermoord.

Denis Debouvrie werd met twee messteken in de keel gedood (DS 11 september). Zijn rechterhand Alayah Chekili sloeg woensdagmiddag alarm omdat hij Denis Debouvrie maandagavond voor het laatst had gezien en sindsdien geen teken van leven meer van hem had gekregen.

Hij waarschuwde een politiepatrouille, die het slachtoffer dood aantrof achter een kast in zijn bureau. Hij lag op zijn buik, de armen naar voren gestrekt. Maar het feit dat zowel het hek achter de deur naar zijn bureau als de verbindingsdeur naar zijn appartement op slot waren, overtuigt de speurders dat Denis Debouvrie zijn moordenaar(s) zelf heeft binnengelaten.

Bron » De Standaard