Parket reageert niet op geruchten over Debouvrie

Het Brusselse parket wenst niet te reageren op de berichtgeving in de krant De Morgen als zou Denis-Adrien Debouvrie een gecodeerde informant van de Brusselse politie zijn. De 74-jarige Debouvrie werd woensdag vermoord aangetroffen in zijn bureau in de Korte Beenhouwersstraat.

“We kunnen dat bericht niet bevestigen of ontkennen”, zegt parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur. Volgens De Morgen tipte Debouvrie de Brusselse politie over zware misdaadzaken en stond er sinds anderhalve maand een prijs op zijn hoofd.

Het Brusselse parket wenst daar geen commentaar over te geven. “Ik heb daarover geen informatie en zelfs als ik die zou hebben, zou ik ze niet vrijgeven”, zegt woordvoerder Meilleur. “Het is een vaste politiek om op dat soort vragen niet in te gaan.”

Bron » De Standaard