Brussels parket werkt achterstand weg

Het Brussels parket slaagt er in om effectiever te werken, en kondigt zelfs een vermindering van de achterstand aan. Dat blijkt uit cijfers die bekend werden gemaakt door substituut Jean-Marc Meilleur. Zo meldt La Dernière Heurevandaag. Het aantal gerechtelijke vervolgingen in de Brusselse regio zit in stijgende lijn, en het parket werkt sneller. Maar liefst 75 procent van de dossiers worden in een tijdspanne van 12 maanden afgerond.

Voor de eerste keer ligt het aantal behandelde dossiers hoger dan het aantal nieuwe dossiers. De achterstand van het Brussels parket is dan ook afgenomen met 3 procent. Daarnaast wordt 60 procent van de verdachten, die van hun vrijheid worden beroofd, binnen de 24 uur doorverwezen naar de onderzoeksrechter.

Bron » De Morgen