Nieuw Bendeboek: familie Vanden Boeynants dreigt met proces

De familie van wijlen Paul Vanden Boeynants, de ex-premier die genoemd wordt in Guy Boutens boek over de Bende van Nijvel, behoudt zich het recht om via gerechtelijke weg een schadevergoeding te eisen. Dat heeft hun advocaat Véronique Laurent vandaag laten weten. In het boek wordt een zeventigtal namen genoemd, waaronder die van Paul Vanden Boeynants. Hij wordt er in verband gebracht met onder meer wapenhandel en drugstrafiek.

“In vele dossiers komt hij naar voren als een corrupt iemand”, aldus Bouten, die benadrukt dat Vanden Boeynants evenwel enkel voor fiscale fraude veroordeeld werd. “Paul Vanden Boeynants, onze vader, was nooit verwikkeld in een drugsdossier, noch in wapenhandel”, reageerden zijn kinderen woensdag na de publicatie van het boek van Guy Bouten.

Ze zijn van oordeel dat de naam van hun vader door het slijk werd gehaald door de journalist. Ze behouden zich dan ook het recht voor een proces aan te spannen, om zo een schadeloosstelling te bekomen, luidde het.

Bron » De Morgen