Familie Vanden Boeynants krijgt deel van het losgeld terug

De familie van ex-premier Paul Vanden Boeynants heeft vorige maand een klein deel van het losgeld kunnen recupereren. Het deel van één van de ontvoerders werd teruggevonden op een Oostenrijkse rekening. Het gaat om 100.000 euro die werd bezorgd aan de familieleden. De familie van de ex-premier betaalde ongeveer 20 jaar geleden om en bij de anderhalf miljoen euro om de inmiddels overleden VDB weer uit handen van de bende Haemers te krijgen.

Marc Vandam, één van de ontvoerders had tijdens het proces al bekend dat zijn deel, 100.000 euro, op een rekening in Oostenrijk werd geplaatst. Na een zware procedureslag kon de familie van VDB eindelijk beslag leggen op het geld. Eerder kon de familie al aanspraak maken op 125.000 euro. Dat deel werd kort na de ontvoering terug gevonden bij Basri Bajrami.

Het grootste gedeelte van het losgeld werd nooit terug gevonden. Op 14 januari 1989 werd Vanden Boeynants ontvoerd in de garage van zijn appartement in Ukkel. De bende rond topgangster Patrick Haemers bleek achter de ontvoering te zitten. VDB kwam pas een maand later vrij. Hij zat al die tijd vast in een gehuurde villa in Frankrijk.

Bron » Gazet van Antwerpen