Familie Vanden Boeynants krijgt deel van losgeld terug

250.000 euro van het losgeld dat 25 jaar geleden betaald werd om Paul Vanden Boeynants vrij te krijgen, wordt terugbetaald aan de familie van de ex-premier. Het hof van beroep in Brussel heeft dat beslist.

Het losgeld dat in 1989 betaald werd om oud-premier Paul Vanden Boeynants vrij te krijgen, werd in beslag genomen tijdens het onderzoek. Dat was niet naar de zin van de familie, die het opeiste. In eerste aanleg gaf de rechter hen ongelijk, maar in beroep werd beslist om de familie toch een deel van het losgeld te schenken. Het gaat om 250.000 euro.

De bende van Patrick Haemers ontvoerde de oud-premier in 1989. Pas na het betalen van anderhalf miljoen euro losgeld werd hij vrijgelaten. De familie kreeg in 2008 al 100.000 euro daarvan terug.

Bron » De Standaard