Gerecht gaat Beijer verhoren over moord Francis Zwarts

De procureur-generaal van Brussel heeft de procureur des konings van Nijvel gevraagd om Robert Beijer te verhoren over de begraafplaats van de in 1982 vermoorde veiligheidsagent Francis Zwarts. Dat heeft minister van Justitie Stefaan De Clerck in de bevoegde Kamercommissie verklaard. Beijer maakte vorige week bij de publicatie van zijn boek bekend dat hij weet waar Zwarts begraven ligt.

Beijer werd in 1995 voor het hof van assisen vrijgesproken voor de moord op Zwarts. In zijn boek ‘De laatste leugen’ stelt hij echter de opdrachtgever geweest te zijn voor de overval. Het was volgens hem wel niet de bedoeling dat Zwarts daarbij zou omkomen. Beijer wil naar eigen zeggen de onderzoekers helpen de begraafplaats van Zwarts te achterhalen.

In antwoord op vragen van Carina Van Cauter en Mia De Schamphelaere benadrukte De Clerck dat Beijer bekend staat om zijn uit de lucht gegrepen verklaringen. Toch gaat het gerecht Beijer verhoren over de zaak. “Met andere woorden, er is instructie gegeven om ingaand op de verklaringen het onderzoek op dat punt te hernemen”, stelde de CD&V-minister.

Bron » De Morgen