Parket wil graven naar lijk van man die in 1982 verdween

Het parket-generaal van Brussel treft voorbereidingen om te gaan graven naar het lichaam van Francis Zwarts, de veiligheidsagent in Zaventem die op 25 oktober 1982 verdween. Hij liet tot vandaag geen enkel spoor achter.

Dat meldt het weekblad P-magazine. Het gerecht zou nu in actie treden na aanwijzingen van Bob Beijer, ex-rijkswachter, misdadiger en auteur van het pas verschenen boek De Laatste Leugen, waarin hij schrijft te weten waar Zwarts ligt begraven. In het boek zegt hij niets over de exacte plaats.

Volgens P-magazine wilde Beijer de begraafplaats al onthullen in het najaar van 1997. De man zat toen een celstraf van 14 jaar uit. Hij wilde prijsgeven waar Zwarts lag begraven, maar vroeg in ruil zijn voorwaardelijke invrijheidstelling. Het blad vertelt dat drie agenten van de Gerechtelijke Politie Beijer uit de gevangenis haalden en op zijn aanwijzen naar het Kanaal van Willebroek reden.

In 2007 werd er niet gezocht omdat Stefaan De Clerck, toen minister van Justitie, niet wilde onderhandelen met een crimineel als Beijer. Het dossier werd daarop opgeborgen maar na de publicatie van het boek van Beijer weer heropend. Beijer zou nu toch hebben gepraat.

Bron » De Morgen