Buslik heeft alibi voor moord op Zwarts

Jean-François Buslik, die voor het Brusselse hof van assisen verschijnt op verdenking van een bomaanslag op een BOB-voertuig en de roofmoord op geldkoerier Francis Zwarts begin jaren ’80, vraagt zich af waarom het gerecht nooit liet natrekken of hij in het buitenland was op het ogenblik van de overval op geldtransporteur Zwarts.

Onderzoeksrechter Hennart, een tijdlang belast met het onderzoek, moest toegeven dat dit nooit is gebeurd. “Omdat Buslik er ook nooit naar vroeg”, zo voegde hij er wat verrast aan toe. Op de derde dag van het proces kwamen nog twee andere onderzoeksrechters aan het woord die ooit in het dossier werkten.

Maar zij maakten de jury en het hof niet veel wijzer De jury wacht geen gemakkelijke taak als ze straks op de schuldvragen moeten antwoorden. Buslik werd in 1995 bij verstek veroordeeld tot levenslang. Maar niemand gelooft dat die straf wordt bevestigd.

Bron » Gazet van Antwerpen