“Na vijftien jaar nog geen tekenen van wroeging of spijt”

Marc Dutroux toont volgens advocaat Ronny Baudewyn vijftien jaar na zijn arrestatie nog altijd geen tekenen van wroeging of spijt over de gepleegde daden. De pedofiel zit een levenslange celstraf uit in de instelling van Ittre. Met bijna niemand heeft hij contact, op enkele enkele ‘fans van het eerste uur’ en zijn advocaat na.

Slechts twee keer per week verlaat hij zijn cel. In het bijzijn van een cipier mag hij dan de benen strekken. De andere gevangenen zijn dan aan het lunchen. Een confrontatie wordt vermeden uit vrees voor wraakacties.

Wat doet Dutroux zoal in zijn cel? Momenteel werkt hij aan een economisch manifest dat de wereld moet verbeteren. Hij speelt ook urenlang op zijn Playstation en volgt de actualiteit (kranten, tv) op de voet.

De pedofiel hoopt op een dag vrij te komen. Theoretisch kan dat, maar uiteraard zal geen enkele minister van Justitie dat ooit toestaan. Dutroux werd al eens vervroegd vrijgelaten en dat bleek later een zeer slechte beslissing.

Bron » Gazet van Antwerpen