Voormalig minister Antoine Humblet overleden

Antoine Humblet, de Naamse politicus die in de jaren zeventig in de regering zat voor de toenmalige PSC, is vrijdag op 88-jarige leeftijd overleden. De man was al enkele jaren ziek. Dat staat zaterdag in de krant L’Avenir.

Humblet werd geboren in 1922 in Serinchamps. Hij was zowel ondernemer, actief in de houtsector, en politicus. Van 1973 tot 1979 was hij achtereenvolgens staatssecretaris van Begroting en minister van Nationale Opvoeding, en van Landbouw en Middenstand. Hij maakte ook deel uit van de eerste Waalse regering.

Humblet was het grootste deel van zijn carrière lid van de christendemocratische partij PSC (nu cdH). Hoewel hij in 1984 uit de politiek was gestapt, sprak hij in 1999 zijn steun uit voor de MCC (Mouvement des Citoyens pour le Changement), die deel uitmaakt van de liberale MR. Humblet figureerde toen als tiende opvolger op de PRL-FDF-MCC-lijst voor de verkiezingen van het Europarlement.

Antoine Humblet was vader van negen kinderen. Zijn dochter Anne zit in de gemeenteraad van Namen.

Bron » Het Nieuwsblad