Gewezen lid extreemrechtse groepering ondervraagd over Bende van Nijvel

In de zaak van de Bende van Nijvel hebben rechercheurs woensdagmorgen Michel Libert, een gewezen kopstuk van de extreemrechtse groepering Westland New Post (WNP), opgepakt. Er werd ook een huiszoeking bij hem uitgevoerd, zo zegt Christian De Valkeneer, de procureur des Konings van Luik.

Michel Libert, die rond 6.45 uur gearresteerd werd in zijn woning in Sint-Lambrechts-Woluwe, wordt woensdagavond nog altijd verhoord. Hij wordt beschouwd als een verdachte, zo klinkt het. Op basis van de resultaten van de ondervraging en de huiszoeking, zou hij donderdag voor de onderzoeksrechter kunnen verschijnen die vervolgens over zijn aanhouding moet beslissen.

Michel Libert is de vroegere nummer twee van WNP, een extreemrechtse groepering die actief was in de jaren tachtig. Libert werd in deze zaak als verschillende keren als getuige verhoord, maar nooit eerder als verdachte, aldus De Valkeneer.

Volgens de Franstalige openbare omroep RTBF zou WNP in het begin van de jaren tachtig verkenningen hebben uitgevoerd bij warenhuizen die later door de Bende van Nijvel overvallen werden.

Bron » Gazet van Antwerpen