Ex-kopstuk Westland New Post vrijgelaten

Michel Libert, de voormalige nummer twee van de extreemrechtse groepering Westland New Post (WNP), is vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Hij werd opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de Bende van Nijvel.

Michel Libert was woensdagmorgen opgepakt in zijn woning in Sint-Lambrechts-Woluwe. Hij werd als een verdachte ondervraagd door speurders en werd donderdagnamiddag voorgeleid bij onderzoeksrechter Martine Michel.

Volgens de procureur-des-konings van Charleroi, Pierre Magnien, mocht Libert het gerechtsgebouw als een vrij man verlaten. Er is een huiszoeking in zijn woning gehouden, maar er is niets gevonden dat zijn betrokkenheid bij de Bende van Nijvel aantoont.

Ex-beroepsmilitair Michel Libert was in de jaren 80 de nummer twee van Westland New Post (WNP), een Belgische extreemrechtse en pseudomilitaire organisatie uit die periode.

Het is niet de eerste keer dat Libert gelinkt wordt aan de Bende van Nijvel. Hij werd de voorbije jaren al verschillende keren verhoord als getuige. Nu was dat als verdachte. De arrestatie kwam er nadat Eric Lammers, een ander voormalig WNP-kopstuk, in de RTBF-uitzending Devoir d’enquête verklaringen had gedaan over WNP en de Bende.

Bron » De Standaard