Michel Libert weer vrij

 

Michel Libert, de voormalige nummer twee van de extreemrechtse groepering Westland New Post (WNP), is vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Hij was opgepakt voor ondervraging in het kader van het dossier van de Bende van Nijvel, maar hij is zonder enige inbeschuldigingstelling in vrijheid gesteld.

Michel Libert was woensdagmorgen bij dageraad onderschept in zijn woning in Sint-Lambrechts-Woluwe en was in hechtenis genomen. Hij werd als een verdachte ondervraagd door speurders van de cel Waals-Brabant en werd donderdagnamiddag voorgeleid bij onderzoeksrechter Martine Michel.

Volgens de procureur des konings van Charleroi, Pierre Magnien, mocht Libert het gerechtsgebouw als een vrij man verlaten. Er is een huiszoeking in zijn woning gehouden, maar er is niets gevonden dat zijn betrokkenheid bij de feiten uit de jaren 80 van de vorige eeuw aantoont.

Bron » De Tijd