Gangster Marcel Habran heeft gevangenis verlaten

Marcel Habran (82), de peetvader van de Luikse maffia genoemd, heeft vanmorgen de gevangenis verlaten. Hij gaat nu thuis, in Sint-Pieters-Woluwe, voor zijn zieke vrouw zorgen. Dat was zijn laatste wens.

Precies om 9.25 uur verliet Habran de gevangenis. Hij werd buiten opgewacht door een jeugdvriend.

“Ik heb maar één ding te zeggen: ik ben nog altijd onschuldig voor wat ik veroordeeld ben geweest”, zei de nu 82-jarige Habran die er ondanks zijn leeftijd nog opvallend goed uitziet. Dat komt omdat hij altijd veel gesport heeft. Ook in de gevangenis onderhield hij zijn conditie met onder meer fitness.

“Hou jullie nu maar bezig met daklozen die het moeilijker hebben dan ik”, zei hij nog voor hij vertrok. Op de vraag van een journalist wat hij nu ging doen, antwoordde hij: “10 kilometer lopen.”

Habran heeft een groot deel van zijn leven in de gevangenis doorgebracht en zal ook nu onder elektronisch toezicht blijven.

In 2010 werd hij in beroep veroordeeld tot 15 jaar cel voor zijn aandeel in een bloedige overval op een geldtransport in Borgworm, in 1998. Daarbij werden de twee geldkoeriers met oorlogswapens doodgeschoten.

Bron » De Standaard