Marcel Habran in hongerstaking

Marcel Habran, de spilfiguur in het Luikse monsterproces dat zich al zes maanden buigt over een resem bloedige overvallen en afrekeningen, is sinds gisterenmorgen in hongerstaking. Met zijn hongerstaking protesteert Habran tegen zijn overplaatsing van de gevangenis van Hoei naar de afdeling met verscherpte veiligheidsmaatregelen van de gevangenis van Lantin.

Die overplaatsing gebeurde vrijdag omdat in een anonieme brief werd beweerd dat Habran en zijn medebeschuldigde Joël Schraenen ontsnappingsplannen hebben. Habran ontkent dat.

Ook Schraenen is overgebracht naar Lantin. Habran zou ook niet tevreden zijn over het verdict van het Luikse assisenhof over zijn betrokkenheid bij de overval op een geldtransport in Borgworm in 1998, schrijft La Dernière Heure vandaag. De federaal procureur vorderde vrijdag tijdens het assisenproces in Luik een gevangenisstraf van 25 jaar voor de 75-jarige Habran.

Bron » De Morgen