Assisenproces ‘Habran bis’ wellicht opgesplitst

De voorzitter van het assisenhof dat vanaf 2 april in Nijvel het proces ‘Habran bis’ zal behandelen, stelt voor het dossier in twee delen te splitsen. Dat staat vandaag in La Dernière Heure. Eerst zouden Marcel Habran (76) en Thierry Dalem (51) aan de beurt komen voor de bloedige overval op een geldtransport in Borgworm in 1998. Later zou het proces tegen Giuseppe ‘Pepe’ Rosato (43) en Anouar Bennane (29) volgen voor de moord op vier figuren uit de Luikse onderwereld.

Het voorstel van voorzitter Luc Maes zal bij de verdediging van de vier beschuldigden zeker in goede aarde vallen. “Ik heb altijd gezegd dat het eerste megaproces een samenraapsel was van dossiers die niets met elkaar gemeen hadden”, zegt meester Marc Uyttendaele voor Marcel Habran. Verwacht wordt dat het federaal parket, dat wilde aantonen dat Borgworm en de afrekeningen in het Luikse het werk waren van een criminele organisatie, het voorstel zal afkeuren.

Bron » De Morgen