Kamer zet licht op groen voor bijzondere methoden inlichtingendiensten

De Kamer heeft de zogenaamde BIM-wet goedgekeurd. Het wetsontwerp regelt de gewone en bijzondere methoden die de inlichtingendiensten – de Staatsveiligheid en de militaire inlichtingendienst ADIV – mogen hanteren om gegevens te verzamelen. De stemming verliep meerderheid tegen oppositie. De sp.a onthield zich.

Het gaat onder meer over telefoontap, het doorbreken van het briefgeheim of het hacken van computers. De politie kan dat vandaag onder bepaalde voorwaarden al doen.

De oorspronkelijke tekst is een wetsvoorstel van CD&V-senator Hugo Vandenberghe. Hoewel de Kamer niet raakte aan de grote lijnen van de tekst, amendeerde ze het ontwerp wel op een aantal plaatsen. Daardoor verhuist het nu opnieuw naar de Senaat.

Bron » De Morgen