Boek over Marcel Habran verschijnt mogelijk niet

Een boek over Marcel Habran, de peetvader van de Luikse maffia, zal mogelijk niet gepubliceerd worden. De gangster heeft schrijver Nicolas Gimenne laten weten niet opgezet te zijn met het boek en eist een verschijningsverbod. ‘Marcel Habran, la saga du grand banditisme en Belgique’ is de naam van het boek. Normaal gezien zou het eerstdaags verschijnen.

Zowel de schrijver als de uitgever is niet te spreken over het verbod dat Habran en zijn advocaten eisen. In zijn hele boek respecteert Gimenne naar eigen zeggen het vermoeden van onschuld. Bovendien heeft de man al negen jaar lang contact met de gangster en nam hij meerdere interviews van hem af.

Het hof van assisen in Luik veroordeelde Habran in maart 2009 tot 15 jaar cel en 20 jaar terbeschikkingstelling van de regering. Zijn arrest werd echter vernietigd. Het proces van Habran, die voorwaardelijk werd vrijgelaten in oktober, zal in april worden overgedaan.

Bron » Gazet van Antwerpen