Marcel Habran is weer schuldig bevonden

Marcel Habran is opnieuw schuldig verklaard aan een overval in Borgworm in 1998 door de jury bij het hof van assisen van Brussel, gedecentraliseerd naar Nijvel. Habran is ook opnieuw schuldig bevonden aan het leiderschap van een criminele organisatie.

Het is al de tweede keer dat Marcel Habran, die ook bekendstaat als de peetvader van de Luikse maffia, voor het hof van Assisen moet verschijnen voor deze beschuldigingen. Habran werd in maart vorig jaar door het hof van assisen in Luik veroordeeld voor een dodelijke overval op een geldtransport in Borgworm in 1998 en voor het leiderschap van een criminele organisatie. Voor die feiten kreeg Habran 15 jaar cel en 20 jaar terbeschikkingstelling.

Het Hof van Cassatie verklaarde het arrest echter nietig omdat de jury de uitspraak niet had gemotiveerd. Daarom moest het proces worden overgedaan voor het hof van assisen in Brussel, maar dat hof decentraliseerde naar Nijvel. Straks wordt de strafmaat bepaald.

Tijdens het eerste proces werd Habrans straf gelegd op 15 jaar. Naast Habran stonden nog enkele andere bendeleden terecht. Een van hen moet mogelijk weer voor het hof van Assisen verschijnen omdat de jury volgens de beroepsrechters een getuigenis verkeerd zou hebben ingeschat.

Bron » VRT Nieuws