Federaal procureur vordert 25 jaar cel voor Habran

Op het proces van Marcel Habran en zijn handlangers voor het Luikse assisenhof heeft de federaal procureur, Michel Yernaux, vandaag een gevangenisstraf van 25 jaar en een terbeschikkingstelling van de regering van 20 jaar gevorderd voor Habran. Dat is de maximumstraf die het openbaar ministerie kan vorderen voor de feiten waaraan Habran gisteren schuldig bevonden werd.

Voor Pépé Rosato en Anouar Bennane is levenslang gevorderd. Voor Thierry Dalem en Joël Schraenen vroeg het OM celstraffen van 35 jaar. Procureur Yernaux vroeg vervolgens 20 jaar cel voor Claude Kremer en 30 jaar cel voor Vincent Buret, die bij verstek veroordeeld werd. Tony Samardzic en Jean-Marie Geerts riskeren een gevangenisstraf van respectievelijk 15 jaar en 3 jaar.

Bennane reageerde verbaal agressief tijdens het requisitoir en onderbrak procureur Yernaux toen die laatste het over hem had. Het OM haalde namelijk het geweld aan dat Bennane op zijn eigen moeder pleegde. De procureur noemde de reactie van de beschuldigde “interessant en veelzeggend”.

Bron » De morgen