Brand bij NICC heeft geen gevolgen voor terrorismedossiers

De brand die eind augustus een deel van de laboratoria van het Nationaal Instituut voor Criminologie en Criminalistiek in de as legde, heeft geen invloed op de terrorismeonderzoeken die gevoerd worden door het federaal parket. Dat laat het federaal parket weten.

De brand in het NICC in Neder-over-Heembeek werd gesticht in de nacht van 28 op 29 augustus. Verschillende personen drongen met een wagen het terrein van het NICC binnen en stichtten brand in een van de vleugels van het instituut, meer bepaald de vleugel waar zes van de tien labo’s huizen.

Het ging onder meer om de labo’s voor kruitsporen, voor brandversnellers, voor kledingvezels, en dat voor biologische microsporen. Vooral dat laatste raakte daarbij zwaar beschadigd, maar ook in de andere labo’s was er veel rook- en waterschade.

Kort na de brand werden in de omgeving van het NICC vijf personen opgepakt, maar die werden nog dezelfde dag vrijgelaten. Het onderzoek naar de feiten loopt nog en verschillende pistes liggen open.

Bron » VRT Nieuws