Geens: “Justitie bespaart in geen geval”

Justitie kan niet meer besparen. Dat zegt minister Koen Geens van CD&V. Gisteren bleek dat de federale regering 4,2 miljard euro nodig heeft om de begroting in evenwicht te krijgen, bijna dubbel zoveel als eerst gedacht. Dat zou kunnen betekenen dat er nieuwe besparingen nodig zijn.

Minister Geens is behoorlijk categorisch: “Justitie bespaart in geen geval”, zo zei hij. Dat is voor mij duidelijk, kort en klaar. We hebben gedaan wat we enigszins konden, en we hebben gezien dat dat op sommige domeinen tot continuïteitsproblemen leidde. Meer kunnen we echt niet slikken.”

Eerder had minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) ook al gezegd dat er in haar departement niet meer bespaard kan worden. Vanochtend wilde ze die uitspraak niet meer herhalen in “BEL10” op Radio 1, maar gaf ze toch aan dat er op haar departement niet veel te rapen valt. “Ik heb in de gezondheidszorg nog een heel traject af te leggen”, zei ze.

Bron » VRT Nieuws