Jef Vermassen haalt zwaar uit na nieuws Bende van Nijvel: “Geheim van het onderzoek soms wapen tegen de waarheid”

Advocaat Jef Vermassen, die slachtoffers van de Bende van Nijvel vertegenwoordigt, haalt zwaar uit en zegt dat het geheim van het gerechtelijke onderzoek gebruikt wordt als “een wapen tegen de waarheid”. Hij verbaast zich er ook over dat er zo lang niets is gedaan met de informatie over de Aalsterse rijkswachter die op zijn sterfbed bekende dat hij “de Reus” van de Bende van Nijvel was.

“Daarom heb ik vorige week het onderzoek een duwtje gegeven. Ik moest wel spreken, want ik had info dat het onderzoek aan het uitdoven was. Dat terwijl de slachtoffers en de samenleving na meer dan dertig jaar recht hebben op de waarheid over de Bende. En zie, het had succes. Vorige maandag zijn ze plots weer in gang geschoten.”

In een interview op Radio 1 zegt hij ook “blij” te zijn dat Het Nieuwsblad vandaag bekend maakt dat de naam van “de Reus” al sinds 1999 in het Bende-dossier zit. “Goed dat die info naar buiten komt, maar ik mag dat niet zeggen, want dan dreig ik in de gevangenis te belanden.”

Hij wil niet spreken van een doofpot, maar het stoort hem wel dat de bewuste rijkswachter na een periode bij de Groep Diane, de speciale interventiedienst van de rijkswacht, uitgerekend naar Aalst werd teruggestuurd. “Zodat hij daar op de hoogte kon blijven van hoe het onderzoek evolueerde.”

Bron » Het Nieuwsblad