’Nog twee leden Bende van Nijvel bekend’

Na ‘De Reus’ zal de identiteit van nog zeker twee leden van de Bende van Nijvel bekend worden gemaakt. Dat zegt de goed ingevoerde advocaat Jef Vermassen. “Die namen zijn bekend bij het gerecht.”

Vorige week gaf Vermassen al aan dat de autoriteiten meer weten, dan naar buiten wordt gebracht. Sindsdien is het hard gegaan. Christiaan B. heeft twee jaar geleden op zijn sterfbed gezegd dat hij ‘De Reus’ is, zo blijkt. De vermaarde overvaller – en voormalig rijkswachter – liep bij de laatste overvallen mank.

Daarna is er spoedoverleg gekomen bij justitie. Wellicht komt er een beerput open die zijn weerga niet kent. “Mijn broer is altijd van hogerhand beschermd geweest bij de rijkswacht”, zei de broer van Christiaan B. tegen VTM. “Er zijn mensen die liever niet bekend worden. Als alles uitkomt, zal België te klein zijn.”

Volgens advocaat Vermassen komt er snel meer. De namen van andere bendeleden staan op dezelfde pagina van het strafdossier. “Als je niet blind bent en je kijkt ernaar, dan zie je het. Dit is een pure uitvlucht omdat men goed weet dat men eigenlijk niet wilde zoeken.”

Procureur-generaal Christian De Valkeneer reageert, en hoopt zelf ook dat de ‘grote vissen’ worden gepakt. “Wij moeten hoger in de hiërarchie op zoek gaan naar mogelijke opdrachtgevers. Christiaan B. was een gewone rijkswachter. Hij was niet de man die de lakens uitdeelde.”

Bron » De Telegraaf