Geen verrassing dat rijkswacht wordt genoemd bij Bende

Journaliste Hilde Geens kreeg de voorbije dagen de ene telefoon na de andere, ze hoopt op DNA-onderzoek en meer bekentenissen en toch vreest ze voor tegenwerking en valse sporen.

Journaliste Hilde Geens uit Kortenaken volgt het onderzoek naar de Bende van Nijvel al jaar en dag. Ze heeft ook verschillende boeken over het Bende-onderzoek geschreven. Hilde is helemaal niet verrast dat Chris B, mogelijk de reus, lid was van de groep Diane en later bij de rijkswacht werkte:

“Dat de rijkswacht betrokken was bij de Bende van Nijvel is een piste zo oud als het onderzoek zelf. De bekendste namen zijn Bouhouche en Beijer. Die hadden blijkbaar ook contact met Chris B, de man die tegen zijn broer verteld heeft dat hij de reus is.”

Geen DNA-onderzoek

Ze vindt het ook vreemd dat de speurders nu pas met de foto van de man in Aalst zijn rondgegaan en dat zijn collega’s de gelijkenis nooit hebben gezien. Hilde Geens begrijpt niet dat er geen DNA-onderzoek komt.

“Meer dan waarschijnlijk heeft de genoemde reus bij de rijkswacht en later de politie in Aalst aan een bureau gezeten met boven hem de robotfoto’s van de Bende van Nijvel. Zeer bizar dat niemand van zijn collega’s hem herkend heeft. Het blijft ook vreemd hoe getuigen robotfoto’s hebben kunnen maken onder hypnose van de aanslagen in Overijse en Aalst waar de overvallers maskers droegen. En waarom komt er geen DNA-onderzoek, er is immers DNA van de overvallers en de verdachte reus mag dan verast zijn, zijn broer kan toch DNA afstaan”.

Bron » Radio 2