Trailer Bende van Nijvel-film vervroegd verspreid

Na de nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel hebben de producenten van de film ‘Niet schieten’ de trailer vervroegd verspreid. Aan het scenario zou niets veranderen.

Op verzoek van David Van de Steen, die als jongen van negen zag hoe zijn ouders en zusje vermoord werden in een Delhaize-winkel, wordt de teaser van de film over de Bende van Nijvel vervroegd uitgebracht. Dat laat de producent in een persbericht weten. De trailer werd vorige week donderdag al voorgesteld bij de première van Het tweede gelaat en vanaf woensdag loopt hij in de zalen.

Het verhaal van de nieuwe film van Stijn Coninx, waarvan de opnames eind augustus zijn begonnen, is gebaseerd op een verhaal van de nabestaanden van enkele slachtoffers van de Bende van Nijvel. Toen de regisseur begon te filmen, was er nog geen sprake van een stroomversnelling in het onderzoek. ‘De Reus’ is mogelijk ontmaskerd, en er zouden stilaan nog meer namen bekend raken van misdadigers die deel uitmaakten van de Bende.

De huidige gebeurtenissen zullen niets of weinig aan de film veranderen, zo laat een woordvoerster van Kinepolis Film Distribution weten.

‘Het scenario van de film speelt tussen 1985 en 2010 en daar hebben de recente gebeurtenissen dus geen impact op’, zegt Stijn Coninx. ‘Wel zijn er in de film elementen verwerkt die nu door de actualiteit bevestigd worden. (…) Mijn film gaat niet over de daders, maar over de slachtoffers en hun verwanten, en hoe hen tot op heden gerechtigheid is ontzegd.’

In de film speelt Jonas Van Geel een volwassen David Van de Steen, en ook Viviane De Muynck en Zita Wauters zijn erin te zien.

Bron » De Standaard