‘Crazy Brabant Killers’ fascineren buitenlandse media

Niet alleen ons land is geïntrigeerd door het nieuwe spoor in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Ook buitenlandse media hebben aandacht voor de ‘crazy Brabant killers’ – de Engelstalige term voor de Bende.

De nieuwsmedia die het nieuwe spoor in het onderzoek naar de Bende opgepikt hebben, zijn niet min: The Guardian, BBC, Al Jazeera en Le Monde pikten het nieuws al op en ook lokale media zoals de Toronto Sun (Canada) of The Malay Mail (Maleisië) publiceerden een update.

‘Belgische hoop rijst na doorbraak in moorden uit jaren 80’ kopt The Malay Mail. De Toronto Sun is wel heel erg positief: ‘Net sluit zich rond moordende bende’, aldus de Canadese krant.

De grote nieuwsmedia zijn voorzichtiger. ‘De biecht op het sterfbed van een voormalige agent kan een einde brengen aan een reeks onopgeloste moorden die de Belgische politie al decennia verbijsteren’, schrijft de Britse omroep BBC. The Guardian houdt het op ‘Confessie op sterfbed betekent mogelijk doorbraak’. Ook Al Jazeera is optimistisch: ‘Het mysterie dat België al meer dan dertig jaar in de ban houdt, zou opgelost kunnen zijn door die bekentenis.’

Le Monde gaat ten slotte een stap verder dan de Engelstalige media: ‘In België wijst het onderzoek naar ‘les tueurs fous du Brabant’ (de Bende van Nijvel, red.) naar extreemrechts’, aldus de Franse krant.

Bron » De Standaard