Film over Bende van Nijvel loopt vertraging op

Stijn Coninx had gehoopt om begin 2015 te beginnen draaien aan een film over de Bende van Nijvel, maar die timing blijkt niet langer haalbaar.

“We zitten nog steeds in de scenariofase”, zegt Coninx. “Aanvankelijk mikten we op 10 november 2015 voor de releasedatum, wanneer de zaak rond de Bende verjaart. Dat halen we niet. Het is vooral mijn persoonlijke planning die roet in het eten heeft gestrooid.”

De regisseur van Daens en Marina presenteert volgend jaar ook een Sinterklaasfilm, met Jan Decleir in de gemijterde hoofdrol. Dat het script van Hugo Matthysen komt, blijkt alvast uit de titel: Ay! Ay! Ramon.

Jan Decleir zal ook meespelen in de film over de Bende van Nijvel, die zich baseert op het boek Niet schieten van David Van de Steen, die als negenjarige zijn ouders en zus vermoord zag worden bij de raid van de Bende in de Delhaize van Aalst. Producent van de film zou Eyeworks zijn.

Bron » De Standaard