Onderzoekers geloven niet langer dat ex-rijkswachter Bonkoffsky de Reus is

Het onderzoeksteam naar de Bende van Nijvel gelooft niet langer dat ex-rijkswachter Christiaan Bonkoffsky de “Reus” was. Dat zeggen gerechtelijke bronnen aan Het Laatste Nieuws en aan onze redactie. “De afgelopen maanden is er hard gewerkt om die beloftevolle these te onderbouwen, maar het is ons niet gelukt om nog concrete elementen naar boven te halen.”

“Het is weinig waarschijnlijk dat er ooit voldoende bewijzen komen dat Chris B. de Reus van de Bende van Nijvel was”, zegt een bron. “Eigenlijk zijn we stilaan 99 procent zeker dat hij het niét was, maar aan een dode man kan je uiteraard niets meer vragen”, zegt een tweede bron dicht bij het dossier.

Zes maanden geleden had het toenmalige – nog veel kleinere – onderzoeksteam nochtans goede hoop. Aan de basis lagen de verklaringen van de broer van Christiaan Bonkoffsky. De ex-rijkswachter zou hem vlak voor zijn overlijden in verschillende fases hebben opgebiecht dat hij banden had met de Bende.

“Ondanks verscheidene onderzoeksdaden om die beloftevolle hypothese verder te onderbouwen, hebben we nog amper concrete elementen gevonden”, klinkt het.
De onderzoekers zouden nu op andere pistes focussen. Het nieuws over de veronderstelde ontmaskering van de Reus genereerde 400 nieuwe tips.

Bron » VRT Nieuws