Huis van ‘De Reus’ Chris Bonkoffsky raakt maar niet verkocht: “Moorselbaan is een slechte buurt”

Het huis waar Chris Bonkoffsky, de vermeende Reus van de Bende van Nijvel, zijn laatste jaren doorbracht, raakt maar niet verkocht. Bonkoffsky overleed in mei 2015 en sindsdien is het huis niet meer bewoond. In oktober 2017 raakte bekend dat Bonkoffsky kort voor zijn dood had toegegeven ‘de Reus’ van de Bende van Nijvel te zijn.

Chris Bonkoffsky overleed op 14 mei 2015, na jaren van drankmisbruik. Enkele weken voor zijn dood had hij aan zijn broer gezegd dat hij betrokken was bij de Bende van Nijvel. In oktober 2017 was er een onderzoek van het gerecht in verschillende cafés in Aalst. Er werd gevraagd naar Chris Bonkoffsky, de speurders verdachten hem ervan de Reus te zijn.

Een jaar later laat het federaal parket weten dat het Chris Bonkoffsky niet meer verdenkt van betrokkenheid van de Bende. Nabestaanden van slachtoffers, waaronder David Van de Steen en zijn advocaat Jef Vermassen denken nog altijd dat Bonkoffsky wél lid was van de Bende.

149.000 euro

Chris Bonkoffsky huurde tot zijn dood een rijhuis in de Moorselbaan. Terwijl het onderzoek naar de Bende van Nijvel nog volop loopt, blijft het huis van de vermeende Reus leegstaan. Alsof niemand er wil wonen. Makelaar Tijl Jansegers biedt het rijhuis met twee slaapkamers in de Moorselbaan aan op zijn website voor de prijs van 149.000 euro. ‘Deze woning dient opgeknapt te worden, maar is reeds voorzien van CV op aardgas en dubbele beglazing. Gelegen vlakbij het centrum van Aalst, nabij winkels, scholen, en op korte afstand van het station’, zo prijst de makelaar het huis aan.

“Moeilijke buurt”

Volgens Tijl Jansegers is het niet omdat de zogenaamde Reus daar gewoond heeft, dat niemand het huis nog wil. “Niks mee te maken. De Moorselbaan in Aalst is een slechte buurt. Je moet er eens ’s avonds over het straat lopen, als je durft. Veel kandidaten om daar een huis te kopen vind je niet”, zegt Tijl Jansegers.

Zij die de Nederlandstalige kranten lezen en dus het nieuws van de Bende van Nijvel volgen, zijn volgens Tijl Jansegers nauwelijks geïnteresseerd om aan de Moorselbaan een huis te kopen. De anderstaligen stellen volgens hem geen vragen rond de Reus. “Kandidaat-kopers zijn doorgaans mensen met buitenlandse roots en die hebben meestal een beperkt budget. Onlangs was het bijna verkocht, maar die persoon bleek uiteindelijk niet genoeg centen te hebben om het huis te kopen.”

Bron » Het Laatste Nieuws