OCMW van Ukkel betaalt voor Jean Bultot vliegtuigticket

Met een vliegtuigticket dat betaald wordt door het OCMW van de Brusselse gemeente Ukkel vertrekt Jean Bultot, de vroegere adjunct-gevangenisdirecteur van Sint-Gillis, volgende week naar “een land in Zuidelijk Afrika”. Bultot beloofd in dat deel van de wereld een job te gaan zoeken. Jean Bultot zelf bevestigt het verhaal, het Ukkelse OCMW weigert commentaar te geven en verschuilt zich achter het beroepsgeheim.

In eigen land vindt de ex-gevangenisdirecteur, die nog zopas genoemd werd in verband met de ontdekking van het wapenarsenaal bij Michel Delacroix, de Brusselse advocaat van het extreem-rechtse Front National, sinds zijn vrijlating uit de gevangenis geen werk.

Zoals men zich zal herinneren werd Bultot midden december 1990 met een C-130 van de Belgische Luchtmacht en onder bewaking van een team van het Speciaal Interventie Eskadron van de rijkswacht uit Zuid-Afrika naar België gehaald. In Zuid-Afrika was Bultot schietinstructeur bij een bewakingsfirma.

Na zijn proces bleef hij uiteindelijk 5 dagen effectief in de cel en werd toen vrijgelaten. Hij verspeelde wel voor 10 jaar zijn burgerrechten. Na zijn vrijlating bood Bultot, die als licentiaat-criminologie geen job kon vinden, zich aan bij het OCMW van Schaarbeek. Daar kon hij 3 maanden aan de slag als bewaker van het gemeentelijk kerkhof.

Ontslagen

Na deze periode vond de ex-gevangenisdirecteur werk als chauffeur bij een koerierbedrijf. “De eerste avond al belde één van de klanten van het bedrijf de directeur op”, aldus Bultot. “Hij besloeg er zich over dat de firma zulke louche kerels als ik in dienst had. Ik werd onmiddellijk ontslagen.”

Vervolgens ging hij aan de slag als taxichauffeur. “In amper enkele uren tijd werd ik, met een onschuldige klant vanachter in de auto, tweemaal door een dozijn tot de tanden gewapende politiemensen klemgereden. Diezelfde dag betekende dat ook daar mijn ontslag.” Een volgende job, weer als koerierschauffeur, liep uit op dezelfde sisser.

Bultot beweert dat hij sindsdien alle interim-bedrijven van België heeft aangeschreven, maar van nergens een positief antwoord ontving. Uiteindelijk verzeilde hij bij het OCMW in Ukkel.

Bultot heeft nu beloofd in Afrika werk te gaan zoeken. Het OCMW betaalt zijn vliegtuigticket, maar in welk Afrikaans land hij zich juist wil gaan vestigen, wil hij niet kwijt. “Ergens in zuidelijk Afrika”, aldus de ex-gevangenisdirecteur.

Bron » Gazet van Antwerpen