OCMW-voorzitter wil Van Keerbergen niet langer in raad

François Bonaventure (Open VLD), de OCMW-voorzitter van Machelen, wil dat Luc Van Keerbergen ontslag neemt uit de OCMW-raad. Van Keerbergen (Vlaams Belang) werd donderdag uit zijn partij gezet. Hij kwam in opspraak omdat hij te zien was in een filmpje waarin hij samen met FN-senator Michel Delacroix een anti-joods lied zingt.

“Donderdag hebben we raadszitting en ik hoop dat Van Keerbergen dan de eer aan zichzelf houdt en zelf ontslag neemt. In het andere geval, stuur ik een dossier over het gebeuren naar de gouverneur van Vlaams-Brabant. Ik meen dat de overheid zal ingrijpen op basis van de wet op het racisme. Als voorzitter kan ik de man niet tot ontslag dwingen”, aldus Bonaventure. Luc Van Keerbergen kwam amper een half jaar geleden in de OCMW-raad.

Bron » De Standaard