Van Keerbergen: OCMW-raad Machelen schrijft gouverneur brief

De OCMW-raad van Machelen heeft donderdagavond beslist een brief te schrijven aan de gouverneur van Vlaams-Brabant om deze attent te maken op de anti-Joodse “wansmakelijkheden”, dixit OCMW-voorzitter Francois Bonaventure, waaraan raadslid Luc Van Keerbergen (ex-Vlaams Belang) zich bezondigde in een video die enkele dagen geleden opdook.

Van Keerbergen was te zien in een video waarin hij samen met FN-senator Michel Delacroix spottend een anti-Joods lied zingt over een Joods meisje dat levend verbrand werd in het concentratiekamp van Dachau. Naar aanleiding hiervan zette het FN Delacroix af als voorzitter. Het Vlaams Belang zette Van Keerbergen uit de partij. Met haar besluit een brief te sturen ging de raad in op een voorstel van Edith Poot (sp.a-Vl.Pr.).

Ze pleit ervoor de brief aan de gouverneur te sturen als een signaal van protest en tevens als vraag aan de gouverneur om op te treden in het belang van het OCMW. OCMW-voorzitter Francois Bonaventure had scherpe kritiek op Van Keerbergen. “Dit is een spijtige zaak. Dergelijke wansmakelijkheden duld ik van geen enkel raadslid”, aldus Bonaventure. Deze laatste zelf was aanwezig tijdens de raadszitting en is geenszins van plan ontslag te nemen uit de raad. Hij verontschuldigde zich “als iemand zich door zijn uitlatingen beledigd voelde”.

Bron » De Standaard